Over ons

Verhoeve & Faber op sBS 6

Bekijk hier onze video, uitgezonden op SBS 6!

Over Bas

“Klanten ontzorgen in de ruimste zin van het woord”. Daar word ik gelukkig van en haal ik de meeste voldoening uit. Direct na mijn H.T.S. ben ik bij de Verhoeve Groep in dienst gegaan en voelde ik me als een vis in het water. De klant is koning en er moet altijd een 10 worden geleverd! Dat is waar de Verhoeve Groep voor stond. Dit paste precies bij mij. Dit probeer ik nu bij ons bedrijf Verhoeve & Faber ook over te brengen. Zowel richting klant als richting onze medewerkers. Om nu te zien waar ons bedrijf staat, vanuit onze referentieprojecten en onze geweldige club met mensen, vervult me met ontzettend veel trots!”.

Over Sjoerd

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Van aannemingsbedrijf naar civiel- en cultuurtechnisch ingenieursbureau. Specifieke marktvraag heeft Bas en mij doen besluiten de oude, vertrouwde en krachtige naam Verhoeve & Faber opnieuw, op een ander vlak, te (her)introduceren. Vol trots en als enig ingenieursbureau van Nederland met aannemersbloed in de aderen en dus: kennis van de markt en praktijk en dat zonder hoge bureaukosten en uurtarieven. De koffie staat altijd klaar!

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Wij creëren impactvolle oplossingen die zorgen voor een vitale leefomgeving. Dit doen we in ons dagelijks werk door duurzame oplossingen te bedenken. Maar we zijn ons ook bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheden als bedrijf. Daarom ondersteunen we initiatieven die bijdragen aan de duurzame omgeving die we nastreven. We steunen onze klanten dagelijks in het behalen van hun eigen duurzaamheidsdoelen en we helpen hen om leiderschap te tonen in het creëren van een duurzame leefomgeving. Ook verbeteren we onze eigen prestaties als werkgever en als lid van de maatschappij. Door zelf het goede voorbeeld te geven, profiteren onze stakeholders.

Geschiedenis

De geschiedenis van de familie Verhoeve in de infrastructuur begint rond de aanbesteding welke de gemeente Leeuwarden houdt op 2 juli 1859. De aanbesteding betreft de leverantie en verwerking van “dertigduizend kuub Quenast keijen”. Deze zorgt ervoor, dat Janus Verhoeve, geboren in Sluis naar Leeuwarden gaat. Janus Verhoeve vestigt zich in Leeuwarden en begint een straatmakersbedrijf. Al vanaf 1897 komt in de aanbestedingsuitslagen het bedrijf S. Verhoeve voor. De oudste zoon van Janus Christiaan Herman Verhoeve is met financiële hulp van Janus, als directeur van de Leeuwarder asfaltcentrale actief.

In 1940 wordt Sjoerd Verhoeve door de Duitse bezetters verplicht werkzaamheden uit te voeren aan de“Fliegerhorst Leeuwarden”. Zoals blijkt uit een brief van de bezetter heeft Sjoerd Verhoeve deze werkzaamheden gesaboteerd. Hij wordt gevangen genomen en sterft in september 1940 in gevangenschap. Ook Janus Verhoeve komt te overlijden in de tweede wereldoorlog. Hij sterft in een concentratiekamp. Tijdens de 2e wereldoorlog duikt Theo Verhoeve (3e generatie), de jongste zoon van Sjoerd Verhoeve, onder in onder meer Eernewoude en in de Noordoostpolder. Daar leert hij zijn latere compagnon Herman Faber kennen. In de jaren 1949 tot en met 1959 heet het bedrijf “Th. Verhoeve en H. Faber”. Vanaf 1960 heet het bedrijf voor lange tijd “Verhoeve en Faber”.

Sjoerd Verhoeve senior (4e generatie) bouwde het bedrijf Verhoeve en Faber verder uit. Met een groot charisma en veel energie wist hij vele opdrachtgevers, relaties en medewerkers aan zich te binden. Het bedrijf floreerde. Uit de behaalde winsten werd geïnvesteerd in nieuwe activiteiten. De aansturing vanuit de verschillende werkmaatschappijen en regio’s vond vanaf dat moment plaats vanuit Verhoeve Groep bv.

Door de veranderde marktomstandigheden in combinatie met zware investeringen in met name de afdelingen golf en milieu heeft de familie Verhoeve in 2009 de wegenbouw tak verkocht aan de Koninklijke Wegenbouw Stevin en in 2011 na 153 jaar zijn de overige onderdelen verkocht.
Sjoerd Verhoeve (5e generatie) gaat samen met Bas Hunting onder de oude naam Verhoeve & Faber verder met een advies-en ingenieursbureau, dat werkzaam is binnen de civiele techniek en aanverwante vakgebieden.

“Als werkvoorbereider ben ik de spil tussen opdrachtgever en aannemer. Omdat wij maatwerk leveren is elk project weer een uitdaging!”

Joannes, Werkvoorbereider